JARDIN DE LOUISE 

Middelweg 12a, Molenhoek 

 

Aan de rand van het dorp Molenhoek, op de hoek van de Middelweg en de Franciscanessenstraat, ligt de “Jardin de Louise“, een tuin van een kleine 5000m2, aangelegd op een braakliggend maisveld, ooit eigendom van de orde van de Franciscanessen. Eind jaren ’80 werd begonnen met de aanleg van de tuin: er kwamen paadjes en vijvers en de beukenhagen en buxushaagjes werden geplant, evenals de bomen (w.o. een Magnolia tripeta, Koelreuteria, Liriodendron tulipifera, Albizia julibrissin 'Ombrella' ,een Tetradium daniellii ofwel een bijenboom) en veel struiken waaronder veel viburnums en Acers. Engelse tuinen dienden als inspiratie voor de tuinkamers op kleur: een blauwe en een roze tuin aan de voorkant, een witte en een stralend gele tuin aan de achterzijde. Hierop aansluitend ligt een verzonken Oosterse tuin.

Vanaf 2000 zijn de tuinkamers opnieuw ingericht om meer structuur te creëren. De Engelse borders werden vervangen door een formele blauwe tuin en de roze tuin werd een strakke tuin met een mediterraan tintje, rozen rond de twee vijvers en gazons die de ruimte benadrukken. Ook in de witte tuin zijn ruime gazons en borders, omgeven door een lange pergola met witte rozen (Guirlande d’ Amour). In de Oosterse tuin bevindt zich een grote vijver; samen met de acers, rododendrons en azaleas geeft deze tuin een sfeer van stilte. Zitjes versterken het wandelkarakter van de tuin. Her en der staan beelden. Hoewel de tuinen divers van aard zijn sluiten zij mooi op elkaar aan en gaat er een groot gevoel van rust uit, maar met een vleugje romantiek. Ook dieren hebben er een thuis: in de boomgaard lopen Soay schapen en kippen, en in een eenden ren koningsganzen en mandarijn eenden.

 

Hoewel de tuin het hele seizoen zijn schoonheid laat zien zijn er twee hoogtepunten met schitterende bloemenpracht.

Dit zijn de maand mei, als in de Oosterse Tuin de Rhodo's en de Azaleas in volle bloei staan en de maand juni als in de Witte Tuin de 50 m lange rozen pergola met witte Guirlande d'Amour een romantische uitstraling geeft.

 

TROUWFOTO LOCATIE

Bruidsparen die een romantische TROUWFOTOREPORTAGE willen maken vinden in de Jardin de Louise een prachtige achtergrond bv onder de Guirlande d' Amour of in de Oosterse Tuin. 

 

George & Agnes Wullems

Tel.: 024 3583119; 06 22262126;

Email: georgeenagnes@jardindelouise.nl

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now