top of page

 

   JARDIN DE LOUISE 

Middelweg 12a, Molenhoek 

 

Aan de rand van het dorp Molenhoek, op de hoek van de Middelweg en de Franciscanessenstraat, ligt de “Jardin de Louise“, een tuin van 3000m2, aangelegd op een braakliggend maisveld, ooit eigendom van de orde van de Franciscanessen. Eind jaren ’80 werd begonnen met de aanleg van de tuin: er kwamen paadjes en vijvers en de beukenhagen en buxushaagjes werden geplant, evenals de bomen (w.o. een Liriodendron tulipifera, Albizia julibrissin 'Ombrella' ,een Tetradium daniellii ofwel een bijenboom) en veel struiken waaronder veel Viburnums en Acers. Engelse tuinen dienden als inspiratie voor de tuinkamers op kleur: een roze tuin aan de voorkant en een stralende witte tuin aan de achterzijde.

In 2021 is de tuin gereorganiseerd. De roze tuin is een strakke tuin met een mediterraan tintje: een cypressenlaantje, , rozen rond de twee vijvers en gazons die de ruimte benadrukken. Ook in de witte tuin zijn ruime gazons en borders, omgeven door een lange pergola met witte rozen (Guirlande d’ Amour).  Her en der staan beelden. Hoewel de tuinen divers van aard zijn sluiten zij mooi op elkaar aan en gaat er een groot gevoel van rust van uit, met een vleugje romantiek. 0ok zijn  we begonnen met een woestijntuin en staat er een nieuwe kas met cactussen. Langs de diverse terrassen staan een groot aantal mediterrane planten in potten.

Ook dieren hebben er een thuis: in de boomgaard en de schapentuin lopen  schapen en kippen.

Hoewel de tuin het hele seizoen zijn schoonheid laat zien is het hoogtepunt in juni als in de Witte Tuin de 50 m lange rozenpergola met witte Guirlande d'Amour een romantische uitstraling geeft.

 

George & Agnes Wullems

Tel.: 024 3583119; 06 22262126;

Email: georgeenagnes@jardindelouise.nl

bottom of page